🥂 הקסם הנוזלי של השוקולד

מאת: רוני כהנא, שוקולטיירית ומדריכת סדנאות שוקולד - עינביז שוקולד

שוקולד במשקאות הוא לא רק טרנד - הוא דרך חיים.
לפני שהשוקולד היה חטיף מוצק שאנחנו מכירים היום, הוא היה בעיקר... משקה.
כן, הצורה הראשונית בה בני אדם צרכו שוקולד הייתה דווקא כנוזל.
המאיה והאצטקים הכינו משקה מריר מפולי קקאו שנטחנו, אליו הוסיפו תבלינים ולפעמים אפילו דם.
שוקולד הוא חומר גלם ורסטילי להפליא, והקסם שלו רק מתעצם כשהוא פוגש את המשקה הנכון.
בין אם זה משקה חם ומנחם ביום חורפי או קוקטייל מרענן בערב קיצי, השילוב הנכון יכול להקפיץ את החוויה לרמות חדשות של עונג.
בואו נצלול לעולם הזה של טעמים ומרקמים משלימים.

עינביז שוקולד - משקאות שוקולד

היסטוריה קצרה: כשהאלים שתו שוקולד

הכל התחיל במאה ה-14, כשהאצטקים במקסיקו יצרו את "צ'וקואטל" - משקה מריר מפולי קקאו טחונים, מים, ופלפל צ'ילי.
הם האמינו שהוא מעניק כוח ואומץ, ואפילו השתמשו בו בטקסים דתיים.
במאה ה-16 כשהספרדים הגיעו לאמריקה, הם גילו את המשקה המיוחד הזה. הם החליפו את הצ'ילי בסוכר והביאו את המשקה לאירופה, שם הוא הפך ללהיט בקרב אצילים.
הוא נצרך בעיקר כמשקה חם ועשיר, לעיתים קרובות עם תוספת של יין, בירה או תבלינים אקזוטיים כמו קינמון, ציפורן ואניס.
במאה ה-18, הבריטים הוסיפו חלב - והפכו את השוקו למשקה שאנחנו מכירים.
במאה ה-19 עם הפופולריות הגוברת של הקפה, החלו להופיע שילובים של קפה ושוקולד (מוקה).
ההיסטוריה של שילוב שוקולד במשקאות היא עדות לקשר העמוק בין בני האדם לקקאו, וליכולתנו האינסופית ליצור שילובים טעימים ומרתקים.

עינביז שוקולד - קוקטיילים שוקולד

שוקולד ובריאות: למה כדאי לשתות שוקולד

אם אתם מחפשים תירוץ לשתות עוד שוקולד, הנה כמה עובדות מעניינות ממחקר מדעי העדכני:
עשיר בנוגדי חמצון: משקאות שוקולד מריר (70%+ קקאו) מספקים פוליפנולים, נוגדי חמצון המסייעים במלחמה ברדיקלים חופשיים בגוף
תומך בבריאות הלב: מספר מחקרים מצאו קשר בין צריכה מתונה של שוקולד מריר לשיפור בבריאות הלב וכלי הדם.
אבקת קקאו דלת שומן מכילה פלבנואידים שמשפרים זרימת דם ומורידים לחץ דם.
משפר מצב רוח: שוקולד מעודד שחרור סרוטונין ואנדורפינים במוח, מה שיכול להסביר את תחושת העונג שאנו מרגישים כשאנחנו שותים שוקולד חם
מכיל מגנזיום: מגנזיום חיוני לבריאות העצבים והשרירים, ושוקולד מריר הוא מקור טוב למינרל זה.

כמובן, הכל במידה! משקאות שוקולד מסחריים מכילים בדרך כלל הרבה סוכר ושומן, אז עדיף להתמקד באלה המכילים אחוז גבוה של קקאו וכמה שפחות תוספות מעובדות.

עינביז שוקולד - קוקטייל שוקולד

לחלק המעניין... - מתכונים

מוקצ'ינו

מרכיבים: מנה אספרסו (כ-30 מ"ל), 150 מ"ל חלב, כף שוקולד מומס וקצפת (אופציונלי)
אופן הכנה:
1. הכינו מנה אספרסו בכוס.
2. חממו את החלב והוסיפו אליו את השוקולד המומס, תוך ערבוב עד להמסה מלאה.
3. מזגו את החלב והשוקולד לכוס עם האספרסו.
4. ניתן להוסיף קצפת מעל לקישוט ולתוספת מתיקות.

עינביז שוקולד - מוקה

שוקו קר

מרכיבים: 2 כוסות חלב (או תחליף צמחי), 2 כפות אבקת קקאו איכותית,
2-3 כפות שוקולד מומס, כף סוכר,
קמצוץ מלח (להדגיש את הטעם של השוקולד), חצי כפית תמצית וניל, קוביות קרח.
אופן הכנה:
1. בקערה קטנה, ערבבו את הקקאו, הסוכר והמלח עם מעט חלב ליצירת משחה חלקה.
2. הוסיפו את שאר החלב ותמצית הווניל, וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
3. הוסיפו את השוקולד וערבבו עד שהוא נטמע לחלוטין.
4. מלאו כוס בקוביות קרח ומזגו מעל.
אפשר גם לטחון בבלנדר עם הקרח לקבלת שוקו ברד קרמי ומענג.

עינביז שוקולד - שוקו קר

שוקו צוללת - מרשמלו

מרכיבים: כוס חלב (או תחליף צמחי), 2 כפות שוקולד מומס, כף סוכר, חצי כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח, חופן מרשמלו, אופציונלי: קצפת ושבבי שוקולד לקישוט
אופן הכנה:
1. חממו את החלב בסיר קטן על אש בינוני - לא להרתיח.
2. הוסיפו את השוקולד, הסוכר והמלח תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. הוסיפו תמצית ווניל.
4. מזגו את השוקו לכוס והניחו מעל את המרשמלו.

עינביז שוקולד - שוקו צוללת - מרשמלו

ברנדי אלכסנדר (Brandy Alexander)

מרכיבים: 20 מ"ל ברנדי (או קוניאק), 20 מ"ל קרם דה קקאו, 20 מ"ל שמנת מתוקה, אופציונלי: אגוז מוסקט מגורד לקישוט
אופן הכנה:
1. הכנס את כל המרכיבים לשייקר עם קרח.
2. נער היטב עד שהתערובת קרה ואחידה.
3. סנן לכוס קוקטייל צוננת.
4. לקישוט, ניתן לגרד מעט אגוז מוסקט מעל.

עינביז שוקולד - ברנדי אלכסנדר (Brandy Alexander)

דירטי בננה (Dirty Banana)

מרכיבים: 30 מ"ל רום כהה, 30 מ"ל ליקר קפה (כגון Kahlúa), 30 מ"ל קרם דה בננה,
60 מ"ל חלב (או שמנת מתוקה), 1 בננה בשלה, 1 כף אבקת קקאו או שוקולד מומס, קרח
אופן הכנה:
1. הכנס את כל המרכיבים לבלנדר יחד עם הקרח.
2. טחן עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
3. מזוג לכוס גבוהה.
4. לקישוט, ניתן להוסיף קצפת, שבבי שוקולד או פרוסת בננה.

עינביז שוקולד - דירטי בננה (Dirty Banana)

קוקטייל דוב רוסי (Russian Bear Cocktail)

מרכיבים: 60 מ"ל וודקה, 30 מ"ל ליקר שוקולד (קרם דה קקאו), 30 מ"ל חלב (או שמנת מתוקה), קוביות קרח
אופן הכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח.
2. נערים היטב עד שהתערובת קרה ואחידה.
3. מסננים לכוס מרטיני ומקשטים בקוביית שוקולד.

עינביז שוקולד - קוקטייל דוב רוסי (Russian Bear Cocktail)

מרטיני שוקולד (Chocolate Martini)

מרכיבים:
50 מ"ל וודקה (אפשר גם וודקה בטעם וניל לתוספת טעם)
30 מ"ל ליקר קפה (כמו קלואה או טיה מריה)
30 מ"ל אספרסו טרי ומצונן
10-15 מ"ל ליקר שוקולד או קרם קקאו (לפי הטעם)
סירופ סוכר (לפי הטעם, אם רוצים מתקתקות נוספת)
קרח
אופן הכנה:
1. ממלאים שייקר בקוביות קרח.
2. מוזגים לשייקר את הוודקה, ליקר הקפה, האספרסו המצונן וליקר השוקולד/קרם קקאו.
3. אם רוצים מתקתקות נוספת, מוסיפים מעט סירופ סוכר.
4. סוגרים את השייקר ומשקשקים היטב ובמרץ במשך 15-20 שניות, עד שהשייקר קר מאוד מבחוץ.
השקשוק יוצר גם את שכבת הקצף העדינה מעל הקוקטייל.
5. מסננים את המשקה לתוך כוס מרטיני מקוררת.

עינביז שוקולד - מרטיני שוקולד (Chocolate Martini)

לסיכום...

שילוב שוקולד במשקאות הוא אמנות של טעמים ומרקמים. אין חוקים נוקשים, והכי חשוב זה להתנסות ולגלות את השילובים שאתם הכי אוהבים.
בין אם אתם מעדיפים שוקו עם מרשמלו נמס או קוקטייל שוקולד - זכרו שמדובר במסורת בת מאות שנים.
אז בפעם הבאה שאתם שותים מוקה, עצמו עיניים ודמיינו אצטקי לוחש: "תראו אותם, שותים את משקה האלים שלנו".

שתייה נעימה!

איך מזמינים סדנת שוקולד?

פשוט מאוד! צרו איתנו קשר או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

שוחחו עם רוני כהנא בוואצפ לפרטים שאלות והזמנות של סדנת שוקולד


מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

הקשר בין שוקולד לבריאות הנפש
תהליך הטמפרור של השוקולד
סיימתי קורס איחוד הצלה
משקאות שוקולד + מתכונים
עובדות מעניינות על שוקולד
להכין חנוכייה משוקולד
מתכוני שוקולד
🥨
🥨
🍭
התקשרו... להזמנת סדנת שוקולד 052-6211571 התקשרו להזמין סדנת שוקולד 052-6211571 בואו... נווטו לעינביז שוקולד וסדנאות נווטו לעינביז שוקולד וסדנאות